Sambhali Project: Empowerment van vrouwen in India

Sambhali Project: Empowerment van vrouwen in India

Tijdens een reis naar Jodhpur (deze keer samen met mijn zoon Jasper) vond ik deze kleine, maar zeer interessante winkel, die producten verkoopt die gemaakt zijn door vrouwen, die ambachtelijke vaardigheden hebben geleerd bij de Sambhali Trust, een NGO die werkt aan de empowerment van kansarme vrouwen en meisjes. De artikelen omvatten schattige opgezette zijden of stoffen olifanten en paarden, armbanden gemaakt van aardewerk kralen, zijden tassen en gordijnen en sjaals met blokdruk. De Sambhali Trust werd in 2007 opgericht door Govind Singh Rathore en is gevestigd in Jodhpur, Rajasthan, en heeft sindsdien vier centra in de regio. Het project werkt met kansarme vrouwen en meisjes, die vaak uit verarmde milieus komen en weinig of geen toegang hebben tot onderwijs of gezondheidszorg. De Sambhali Trust gelooft dat onderwijs en beroepsopleiding essentiële instrumenten zijn voor empowerment van vrouwen, en hun werk richt zich dan ook op deze gebieden.

Onderwijs en beroepsopleiding

Weldaad ondersteunt NGO Sambhali in India

De Sambhali Trust verzorgt onderwijs en beroepsopleidingen voor meisjes en vrouwen van alle leeftijden. Ze bieden cursussen in alfabetisering, computervaardigheden, Engels, naaien en borduren. De cursussen zijn flexibel en toegankelijk voor mensen met weinig tijd of middelen. Dankzij het werk van de trust hebben veel vrouwen vaardigheden opgedaan waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien en zelfvoorzienend kunnen worden. Ze kunnen geld verdienen met naaien en borduren, en velen zijn een eigen bedrijfje begonnen. Het project heeft vrouwen ook toegang gegeven tot andere beroepsmogelijkheden, zoals werken in schoonheidssalons of als kleermaker.

Gezondheidszorg

De Sambhali Trust biedt vrouwen en meisjes ook gezondheidszorg. Ze bieden medische controles en toegang tot essentiële medicijnen, evenals workshops over de gezondheid van vrouwen en hygiëne. Dankzij het project hebben veel vrouwen toegang gekregen tot gezondheidszorg die ze anders niet hadden kunnen krijgen.

Bewustwordingscampagnes

De Sambhali Trust voert ook bewustwordingscampagnes over vrouwenrechten en gendergelijkheid. De trust gelooft dat bewustzijn de sleutel is tot het veranderen van de houding ten opzichte van vrouwen en het bevorderen van gendergelijkheid. Ze organiseren workshops, seminars en evenementen om meer bekendheid te geven aan de problemen van vrouwen in India.

Impact

De Sambhali Trust heeft een grote invloed gehad op het leven van veel vrouwen en meisjes in Rajasthan. Zij heeft meer dan 5000 vrouwen en meisjes onderwijs en beroepsopleidingen geboden, waardoor zij in hun eigen onderhoud en dat van hun gezin konden voorzien. De trust heeft ook gezondheidszorg geboden aan meer dan 2000 vrouwen en meisjes, en hun bewustmakingscampagnes hebben duizenden mensen bereikt.

Conclusie

Wij zijn heel blij en trots om De Sambhali Trust te steunen. Het is een opmerkelijk project dat echt een verschil maakt voor het leven van vrouwen en meisjes in Rajasthan, India. Hun werk is gericht op onderwijs, beroepsopleiding, gezondheidszorg en bewustwordingscampagnes, allemaal essentiële instrumenten om vrouwen mondiger te maken en gendergelijkheid te bevorderen. Het werk van de trust is een inspiratie voor ons allemaal en laat zien dat zelfs kleine acties een groot verschil kunnen maken in het leven van deze vrouwen. En op deze manier brengen we dus veel meer dan louter een decoratief object in onze huizen.