Veel gestelde vragen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten; wat nu?
Klik op deze link om je wachtwoord op te vragen.

Wat doet De Weldaad met mijn persoonlijke informatie?
Jouw gegevens worden door ons bewaard en niet aan derden verstrekt. Je gegevens worden alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van nieuwe producten en/of aanbiedingen van De Weldaad. Meer informatie hierover staat in onze privacy & cookie policy

Hoe zit het met de BTW?
De tarieven van alle nieuwe producten in de B2C webwinkel zijn inclusief 21 % BTW. In de B2B webshop zijn de prijzen exclusief 21 % BTW. Voor antieke en gebruikte producten is de margeregeling van toepassing. Bij de margeregeling wordt er 0 % BTW geheven. Beide tarieven worden op de factuur vermeld.

Hoe wordt mijn product verstuurd?
Wij versturen pakketten met via DHL Parcel en zenden je een bevestiging per e-mail zodra uw bestelling verzonden wordt. 

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als het pakket aangeboden wordt?
In dat geval zal DHL Parcel het pakket de volgende werkdag of zaterdag nogmaals aanbieden. Wanneer het pakket voor de tweede maal niet kan worden afgeleverd, ontvang je een kennisgeving van DHL, waarop vermeld staat waar je het pakket af kunt halen (dichtstbijzijnde afhaalpunt of de buren).
Op deze manier hoeft je niet speciaal voor jouw pakket thuis te blijven en kun je het toch snel in ontvangst nemen!

Wat is de levertijd na bestelling? 

De Weldaad levert haar producten, die uit voorraad leverbaar zijn, binnen 4 werkdagen. Als je in het weekend bestelt, versturen wij jouw bestelling normaal gesproken op dinsdag. Mocht een product door omstandigheden niet direct voorradig zijn, dan zullen wij jou daarover per e-mail informeren. Zodra het pakket verstuurd is, ontvang je daar dus een e-mail over, met een Track & Trace code (niet voor het buitenland). Hiermee kun je bij DHL de voortgang van jouw pakket volgen. Op het moment dat je de e-mail ontvangt dat het pakket verzonden is, heb je het in principe de volgende dag in huis. Voor bestellingen naar het buitenland duurt het - nadat het pakket verzonden is - 2 tot 5 werkdagen voor je het thuis hebt. 

Hoe kan ik een bepaald product vinden?
Hyperlinks leiden je direct naar de diverse categorieën. Als je het gewenste product gevonden hebt, kun je de specificaties bekijken door op de afbeelding te klikken. Wanneer u in dit scherm nog een keer op de foto klikt, krijg je een uitvergroting te zien van het product zodat je nog beter kunt zien of dit is wat je zoekt. Terwijl je producten bekijkt wordt een historie bijgehouden zodat je snel en eenvoudig terug kunt naar alle producten die je al bekeken hebt. Daarnaast vind je rechtsboven op elke pagina vind je een super handig en snel zoekveld.

Hoe bestel ik een product?
Een product bestellen? Kies dan ‘in winkelwagen' (ben je nog niet ingelogd of heb je nog geen account, dan kun je dat later alsnog regelen). Doorloop de volgende stappen om naar de kassa te gaan: 

1. Klik op 'Doorgaan met bestellen'

2. Op de 'check-out' pagina vul je de benodigde gegevens in. Standaard is het factuur- en aflveradres het zelfde. Als je de producten ergens anders wilt laten bezorgen, moet je dat hier aangeven. Ook kan je hier desgewenst een account aanmaken.

3. Selecteer de verzendmethode: het land dat je opgeeft in het verzendadres, geldt als het land waarvoor de verzendkosten van toepassing zijn. 

4. Kies de betaalmethode

5. Controleer de samenvatting van je bestelling, ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en klik op 'Plaats bestelling'. Hiermee ga je een betaalverplichting aan.

Op welke manieren kan ik betalen?
De Weldaad heeft de verwerking van alle betalingen uitbesteed aan Mollie.  Je ontvangt van ons een orderbevestiging per email ter controle. Wanneer je gekozen heeft voor bankoverschrijving, volgt spoedig daarna een email van Molliemet hierop alle benodigde betaalgegevens. De Weldaad kan de betalingen bij Icepay op de voet volgen: de verwerking van ideal en creditcardbetalingen vindt direct plaats. Betaalmethodes waaruit gekozen kan worden:

  • IDEAL iDeal is een veilige betaalmogelijkheid van de Nederlandse Banken. Als je deze methode kiest word je direct naar je beveiligde online bankaccount geleid. Je betaalt op dezelfde wijze als via internetbankieren.  Makkelijk en volkomen veilig. iDEAL is beschikbaar voor consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank, Friesland bank en SNS Bank. Consumenten die internetbankieren, kunnen direct gebruik maken van iDEAL. 
  • PayPal Met PayPal kun je snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen. Het is een ideale betaalmethode om (ook internationaal) geld over te maken Het openen van een PayPal-rekening is gratis. Eventuele kosten zijn gebaseerd op het type betaling. Klik hier voor meer informatie. 
  • Creditcard/ mastercard Ook met uw VISA of mastercard kunt je bij ons terecht. Vooral ook erg handig voor onze klanten uit het buitenland!
  • Achteraf betalen Indien je kiest voor Achteraf betalen, dan betaal je je bestelling achteraf zodra je deze ontvangen hebt. De Weldaad werkt voor deze ooptie via Mollie met Klarna

Wat als ik me bedenk?
Bij de aankoop van producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product. Zie verder  'Retourneren & klachten'.

Hoe zit het met garantie?
De wettelijke garantie is van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat u - als consument - er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Bezorgen jullie ook meubels?
Jouw bank, kast of tafel kan voor een meerprijs door heel Nederland via ons worden bezorgd, ook als je niet via de webshop koopt. De extra kosten worden vooraf met je besproken.

En hoe zit het Internationaal transport?
Ook internationale transporten kunnen tegen een zeer gunstig tarief via ons worden bezorgd. Om je een idee te geven: vervoer van een bank naar Italie ( Toscane) kost € 115,- Een tafel van 1 meter lengte naar Engeland (Surrey) kost € 95,- 

Heeft de Weldaad ook een Cadeauservice?
Wil je iemand op een bijzondere manier verrassen? De Weldaad heeft ook een cadeauservice, een origineel idee!

Verhuurt De Weldaad ook artikelen?
Bepaalde artikelen zijn te huur voor bijvoorbeeld fotografie- en filmproducties. Kostenindicatie hiervoor: 15% van de verkoopprijs per week.